Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitne ciasto z malinami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 op.
mleko 1 litr
mąka 15 dag
margaryna 10 dag
cukier puder 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
maliny świeże 250 g
śmietana kremówka 0/5 litra
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitne ciasto z malinami

Z margaryny, maki, cukru pudru i śmietany zagnieść ciasto, wyłożyć dno blaszki, upiec na rumiano w temp. 200 stopni. Maliny mrożone rozmrozić i zmiksować, połowę ułożyć na upieczonym spodzie. Budyń ugotować, wylać na maliny. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru, dodać rozpuszczoną, wystudzoną żelatyną. Trochę zostawić do dekoracji. Wyłożyć na wystudzonym budyniu, przez srodek zrobić lekkie wgłębienie. Pozostałe maliny wymieszać z 1 łyzka rozpuszczonej żelatyny, wyłożyć na wgłebienie w bitej śmietanie. Udekorować pozostałą smietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 09.04.2011 21:49
wspaniałości
pawel6 23.01.2011 14:13
rewelacja
bejciu24 23.01.2011 10:55
pysznie wyglada
Dorota59 23.01.2011 10:46
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak