Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z serkiem homogenizowanym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 200 g
mąka 1 szkl.
olej 4 łyżki
jajko 2 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cuier puder do posypania
masło 2 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z serkiem homogenizowanym

Białka ubij ze szczyptą soli. Wymieszaj serek, makę, żółtka, roztopione masło, ubite białka. Dodaj proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj łyżką. Na patelni rozgrzej olej, kładź łyżką racuszki, smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz na papierowym ręczniku. Racuszki oprósz cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 10.08.2011 12:19
Już je lubię. Zjadłabym kilka.
pawel6 23.01.2011 14:13
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak