Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
parówki 8 szt
jajko 1 szt.
keczup 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście francuskim

Ciasto pokroić na 8 prostokątów, końcówki parówek naciąć na krzyż. Po łyżce keczupu połóż na środek ciasta, połóz parówkę, zawiń ciasto. Ciasto na łączeniu posmaruj białkiem, wierz posmaruj żółtkiem.Piecz w rozgrzanym piekarniku w temp. 200 minut około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.11.2011 08:07
bardzo lubię
Marybeth
Marybeth 24.09.2011 09:22
Lubię :)
Marybeth
Marybeth 24.09.2011 09:22
Lubię :)
bejciu24 23.01.2011 10:57
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak