Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości 1,2 litra
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
kasza jęczmienna 6 łyżek
majeranek
sól
pieprz
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. cebulę pokroić w drobną kostkę, a ziemniaki w dużą kostkę. zagotować wywar z kości, dodać warzywa i kaszę, można dodać kostkę rosołową. wszystko gotować na małym ogniu, później doprawić majerankiem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 07.01.2013 16:17
lubię krupnik
traktorek 01.12.2011 19:57
przepyszny
aleksa123 12.11.2011 13:43
uwielbiam, tylko marchewkę kroję w kostkę
aleksa123 12.11.2011 13:42
uwielbiam, tylko marchewkę kroję w kostkę
Ela_kocht_gern! 15.03.2011 13:53
uwielbiam krupnik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak