Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z kapustą, mięsem i cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 20 dag
cebulka 1,5
tłuszcz
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z kapustą, mięsem i cebulką

Kapustę poszatkować, po ugotowaniu odcisnąć z niej wodę. Odsączoną kapustę zmielić w maszynce. Zmielić mięso, połączyć z kapustą, dodać usmażoną cebulę, przyprawić solą i pieprzem. Przygotować ciasto na pierogi, rozwałkować, wyciąć z rozwałkowanego ciasta okręgi. U klejone pierogi wrzucać na wrzątek, gotować na wolnym ogniu. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbik84 13.08.2023 14:17
A te pieroszki to regionalna nazwa? Bo wydaje mi się, że poprawniej byłyby pierożki
Doradca Smaku 16.08.2023 12:39
"Pieroszki" to raczej autorska nazwa lub błąd użytkowniczki Bożeny13, która umieściła ten przepis. Poprawiłem nazwę by nie kłuła w oczy i była poprawna językowo :)
ankaryba 18.08.2012 22:55
bardzo lubię :-)
jola1512 04.05.2011 09:50
extra
kitka 19.03.2011 23:39
mniam, mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak