Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do tortu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
masło 250 g
margaryna Kasia 1/2
żółtko jajek 3
spirytus kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do tortu

Pół szklanki wody zagotować z cukrem , ostudzić. Masło i margarynę utrzeć dodając stopniowo wodę z cukrem ,następnie po jednym żółtku ,spirytus i odpowiedni aromat lub kakao w zależności jaką chcemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.09.2012 09:17
super
monika1968 10.05.2012 20:52
Takiego jeszcze nie robiłam :))
Goya 26.09.2011 11:13
super
ben-ka 10.08.2011 11:04
ciekawy sposób na masę:)
kome 02.04.2011 17:14
Widać dobra
barbara11561 24.03.2011 07:18
Takiej jeszcze nie robiłam
maria-idzik
maria-idzik 08.02.2011 17:43
No no naprawde wart jest tych 20 punktów.
misia53 23.01.2011 18:08
:))
gacopierz23 23.01.2011 13:18
Masa tortowa udała się dzisiaj bo spirytusu dolała misia
Natalia/tubisiek 23.01.2011 08:54
bardzo fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak