Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion rybny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby świeże słodkowodne 1 kg
woda 1,5 litra
czosnek 1 ząbek
seler liściowy 1 ogonek
pietruszka zielona 4 łodygi
pieprz 5 ziaren
sól
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion rybny

Rybę oczyścić, wypatroszyć, usunąć płetwy. Włożyćdo garnka razem z głową,zalać wodą, posolić, dodaćpietruszkę i seler, przekrojoną na pół cebulę, czosnek. Doprowadzićdo wrzenia, zmniejszyć ogień. Gotować pod przykryciem ok pół godziny. Dodaćpieprz i gotowaćjeszcze 10-15 minut.
Zdjąć z ognia, przecedzić. Można zagęścić śmietaną z mąką i podawać z ugotowaną rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak