Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem serowo cebulowa z klopsikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
por (biała część) 1 szt
woda 1 litr
serek topiony śmietankowy duży 2 szt
serek topiony szczypiorek duży 2 szt
olej do smażenia 1 łyżka
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem serowo cebulowa z klopsikami

Do garnka wlewamy wode i zagotowujemy. Następnie dodajemy wszystkie serki. Od czasu do czasu mieszamy. Na patelni wlewamy olej i dodajemy drobno pokrojony por. Mieszamy tak by zmięknął a nie zeszklił się. Miękkiego pora dodajemy do zupy. Mięso mielone doprawiamy do smaku i formujemy malutkie klopsiki. Dodajemy je do zupy i jeszcze na chwilkę ja gotujemy. Przyprawiamy zieleniną.

Smacznego!!!!!!!!!!! :))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.02.2011 10:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak