Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eklerki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
jajko 5 jajek
margaryna 3/4 kostki
sól szczypta
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
bita śmietana 2 opakowania
kakao do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Eklerki

W garnku rozpuszczamy margarynę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy i cały czas mieszamy, aż składniki się połączą a masa będzie odchodziła od garnka. Pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jajka i mieszamy dokładnie. Ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy w formie prostokąta. Pieczemy ok 30 min w temp. 200\'C. Gotowe pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie kroimy na pół i ponownie za pomocą szprycy nakładamy bitą śmietanę i przykrywamy wierzchem. Posypujemy cukrem pudrem, a następnie kakao. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.01.2014 08:24
takich nie jadłam
meg1984 10.07.2013 23:04
ciekawy pomysł
RenataZ-et 04.05.2013 21:08
uwielbiam :))
Angelika10 23.01.2013 00:11
przepyszna
AGNIESZKA144 14.12.2011 18:42
pyszne
Gosia32
Gosia32 30.03.2011 08:53
Slinka cieknie;]
ewasylwia 23.01.2011 16:26
uwielbiam eklerki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak