Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek z wypiekacza

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 250 ml
jajko 2 sztuki
sól 1,5 łyżeczki
cukier 1,5 łyzeczki
mąka pszenna 450 g
masło 150 g
drożdże 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek z wypiekacza

Do urządzenia wlewamy wodę, dodajemy kolejno jajka, sól, cukier, przesianą mąkę oraz masło i drożdże. Ustawiamy program na NORMAL ( w zależności od urządzenia - przycisk przeważnie 1 ). Gotowy chlebek pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy i podajemy. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 17.09.2013 10:21
Wyglądem przypomina babkę;)
RenataZ-et 16.07.2012 12:13
uwielbiam taki chlebek
borys 17.02.2011 11:09
Ja uwielbiam robic chlebek na slodko z rodzynkami w tym urzadzeniu :]
MAR3STA 01.02.2011 10:34
lubię taki chlebek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak