Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka ryżowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
jaja 3 sztuki
kokos 5-6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka ryżowe

Z kleiku ryżowego, margaryny, cukru zwykłego i cukru wanilinowego, proszku do pieczenia, 2-ch jajek i 1-go żółtka zarobić ciasto i formować kulki, które później trzeba moczyć w pozostałym białku i obtaczać w kokosie. Później w tych kuleczkach robić małą dziurkę i wkładać tam powidło. Piec w piekarniku aż ciastka uzyskają złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 06.03.2012 23:50
super!
kate.500 13.12.2011 09:17
slicznie wygladaja
Justa32 18.08.2011 13:48
pyszne ciasteczka
Justyna Jussstiii 01.07.2011 09:39
super
Rybciia 17.06.2011 21:59
super wyglądają
Rybciia 17.06.2011 21:59
super wyglądają
basia70 06.04.2011 15:51
super
IKrakowianka 11.03.2011 18:10
Super pomysł
FAFIK 25.02.2011 10:04
Super przepis
aguus 23.01.2011 09:15
koniecznie muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak