Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia w papilotach z masłem, czosnkiem i winem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z tilapii 2 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
masło 8 plasterków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
małe marchewki 1/2 szklanki
natka pietruszki
cytryna
ryż jaśminowy
cukinia 1/2 szt.
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia w papilotach z masłem, czosnkiem i winem

Jeżeli filety są mrożone, należy je rozmrozić i osuszyć. Posypać z obu stron solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Przygotować dwa prostokątne kawałki folii aluminiowej. Na każdym położyć w kolejności: po dwa plasterki masła, filet, rozdrobniony ząbek czosnku, kolejne dwa plasterki masła. Umieścić pakunki w płaskiej formie żaroodpornej. Podlać winem i dodać pokrojoną w plasterki cukinię oraz małe marchewki. Zawinąć szczelnie - ostrożnie by nie porwać folii. Wstawić do piekarnika. Piec 30 minut. W tym czasie ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Rybę podawać w papilocie foliowym na talerzu, posypać świeżą natką. Osobno podać ryż i cząstki cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 21.06.2011 20:33
Smacznie i kolorowo.
Ewa104 21.06.2011 20:33
Smacznie i kolorowo.
Sarenka 17.06.2011 17:01
Apetycznie, jak zawsze :P
Misiek1 23.01.2011 08:52
zapowiada się apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak