Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe z cytrusami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 60 dag
sok z cytryny
likier pomarańczowy 20 ml
pomarańcze 5 szt
szałwia 1/2 pęczka
miód 1 łyzka
sól
olej 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe z cytrusami

Polędwiczki umyć ,osuszyć,oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Pomarańcze umyć ,,osuszyć,trzy pokroić w plastry z pozostałych wycisnąć sok.Pokroić mięso na plastry, na patelni rozgrzewamy olej i zarumienić z obu stron,zdjąć z patelni.Piekarnik rozgrzewamy do 140 stopni,mięso włożyć do brytfanki,wstawić do piekarnika na 20-25 minut.Mięso wyjmujemy na półmisek.Sos z pieczenia przelać do rondla,wlać likier, sok pomarańczowy i cytrynowy.Dodać listki szałwii i plastry pomarańczy.Podgrzać podawać do mięsa. Jeżeli nie chcemy dodawać likieru możemy go zastąpić więcej soku pomarańczowego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 10.08.2011 16:44
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak