Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca indycze na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serce indycze 700 gr
cebula 1 szt
marchew 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
przyprawa gyros 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
mąka 2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
papryka czerwona szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Serca indycze na ostro

Serca wymoczyć, oczyścić i zalać wodą tak by były zanurzone, dodać marchewkę, cebulę i soli do smaku.
Ugotować serca i warzywa. Wyjąc z bulionu, Bulion przecedzić do drugiego naczynia. Serca pokroić w plasterki, marchewkę w słupki i dodać do bulionu, doprawić przyprawami, pieprzem , imbirem, gyrosem i papryką, pogotować ok 10- 15 min. Rozmieszać z pół szkl wody mąkę i koncentrat, dodać do potrawki. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi i ogórkiem konserwowym czy papryką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 01.04.2011 11:05
uwielbiam serca
Tika4444 11.03.2011 12:14
smakowicie wyglądają
anja3107 23.01.2011 19:24
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak