Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porcja indyka na bobie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy 400 gr
mąka 1 łyżka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano szczypta
majeranek szczypta
bób 400 gr
por 100 gr
bulion 3/4 szkl
pomidory w zalewie 1 puszka
natka selera 2 łyżki
tłuszcz do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Porcja indyka na bobie

Na talerzyku wymieszać mąkę z przyprawą do gulaszu, czosnkiem, szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Mięso pokroić na dowolne porcje opanierować w przygotowanej panierce i obsmażyć z obu stron. Bób włożyć do garnka podlać bulionem, dodać pokrojony por i seler, posypać majerankiem, oregano solą i pieprzem, na wierzchu położyć obsmażone kawałki mięsa i polać pomidorami z puszki, lekko rozdrobnić przed dodaniem. Dusić ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 26.08.2011 16:10
ciekawe
Ela15 29.04.2011 09:48
apetycznie wygląda
polly66 23.03.2011 23:15
ach! jak kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak