Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy sos do pizzy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 200 gramów
czosnek 2 ząbki
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa 5 kropli
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy sos do pizzy

Czosnek pokroić drobno lub przecisnąć przez praskę. Przełożyć do miski. Dodać przecier, przyprawy oraz oliwę. Włożyć na 30 minut do lodówki.

Można nim smarować zarówno nie upieczone ciasto, jak i gotową już pizzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 02.11.2010 12:03
super przepis
cukiereczek 10.08.2010 16:32
dobry przepis
KathyLaPoz 08.06.2010 13:19
Sos wyszedł super! Zrobiłam pół porcji. Nie miałam czosnku, więc dodałam kremowego masła czosnkowego. I jeszcze łyżkę ketchupu, bo mój przecier pomidorowy jest kwaśny i daleko mu do smaku pomidora.
Katarzyna/kate1980 30.05.2010 12:36
napewno skorzystam bo bardzo często robię pizze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak