Pomidorowy sos do pizzy

Pomidorowy sos do pizzy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    200 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • oliwa

    5 kropli
  • bazylia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek pokroić drobniutko lub zgnieść przez zgniatarkę, wrzucić do miseczki. Dodać przecier, przyprawy a także parę kropel oliwy.Soli i pieprzu wg uznania.Włożyć na pół godziny do lodówki. Można nim smarować zarówno nie upieczone ciasto jak i gotową już pizzę

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

02.11.2010 12:03
super przepis

cukiereczek

10.08.2010 16:32
dobry przepis

KathyLaPoz

08.06.2010 13:19
Sos wyszedł super! Zrobiłam pół porcji. Nie miałam czosnku, więc dodałam kremowego masła czosnkowego. I jeszcze łyżkę ketchupu, bo mój przecier pomidorowy jest kwaśny i daleko mu do smaku pomidora.

Katarzyna/kate1980

30.05.2010 12:36
napewno skorzystam bo bardzo często robię pizze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat