Pomidory faszerowane

Pomidory faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    10 dkg.
  • pomidory

    8 szt.
  • ogórek zielony

    1 szt.
  • słodka śmietana

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • koper świeży

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć. Z każdego pomidora odciąć górną część. Z części dolnej wydrążyć miąższ. Ogórek i rzodkiewki pokroić w drobną kostkę, koper cienko posiekać.
Twaróg ze śmietaną i miąższem z pomidorów utrzeć i wymieszać z pokrojonymi warzywami, zmiażdżonym czosnkiem oraz koprem.
Przyprawić solą i pieprzem.
Napełnić kremem pomidory i przykryć odciętą górną częścią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

15.06.2011 15:52
ładne

marcia71

07.03.2011 11:33
ale wiosennie:) fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat