Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała mała główka
pieczarki 40 dkg
olej 1 łyżka
boczek wędzony 25 dkg
kasza manna 2 łyżki
rosół drobiowy 1/2 litra
sos
cebula 2 szt
rosół drobiowy 1/2 szklanki
przecier pomidorowy 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z pieczarkami

Pieczarki umyć obrać,pokroić.Z boczku odciąć skórę i pokroić w paseczki.Podsmażyć ,dodać pieczarki chwilę dusić .Przyprawić i dodać kaszę mannę.Kapustę sparzyć wycinamy głąb ,wybieramy najmniejsze liście ,Na każdy nałożyć farsz,zwinąć.Na dno garnka położyć skórę z boczku,wyłożyć pozostałymi liśćmi i ciasno układać kapustę .Zalewamy rosołem,gotujemy na małym ogniu.Cebulę obrać ,pokroić ,zeszklić na gorącym oleju dodać przecier pomidorowy,przyprawy zalać rosołem ,dusimy do miękkości .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 10.12.2012 21:56
super
marzencia2007 16.06.2011 11:03
mniam
iwona332 29.01.2011 00:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak