Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie ziołowo - jabłkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyczy udziec 700 gr
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
estragon szczypta
oregano szczypta
Ziele angielskie mielone Prymat szczypta
kolendra szczypta
seler naciowy 2 łyżki
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
bulion 3/4 szkl
natka pietruszki 1 łyżka
Sos imbirowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie ziołowo - jabłkowym

Mięso pokroić w grube plastry , przysmażyć na obu stron na tłuszczu. Przełożyć do rondla do duszenia, podlać bulionem, posmarować mięso sosem imbirowym, dodać pokrojoną cebulę, posypać przyprawami, na wierzchu ułożyć plasterki jabłka i posypać natką selera, dusić pod przykryciem ok 40 min .. Mięso wyjąć, całą zawartość przelać, dodać natkę pietruszki i zmiksować.
Podawać z ryżem lub frytkami i dowolną surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak