Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z mięsa drobiowego i wieprzowego

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso dobiowe np piersi 1 podwójny płat
mięso wieprzowe bez kości 600 g
jajko 2
cebula 3
czosnek 5 ząbków
przyprawa do potraw Kucharek
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
przyprawa do zup w płynie
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z mięsa drobiowego i wieprzowego

Najpierw przemelamy mięso wieprzowe przez drobne sito razem z połową cebuli i czosnku.Dodajemy 1 jajko i przyprawy jakie kto lubi.Mieszamy.
Potem osobno zmelać mięso drobiowe razem z połową cebuli i czosnku.Dodać 1 jajko i przyprawy do drobiu,sól, pieprz, kucharka, przyprawa do zup w płynie.
Wysmarować foremkę keksówkę.Na dno dać mięso drobiowe, a na wierzch wieprzowe.Piec ok. 1 godziny w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 07.03.2012 13:33
nieziemskie polączenie.
Renata22 15.12.2011 20:08
super
Elżbieta17 22.11.2011 11:17
Pyszne mięsko:)
rutynka 31.10.2011 08:47
rewelacja
agata1722
agata1722 20.06.2011 15:52
apetyczny obiadek
matii6 24.05.2011 16:56
super do chlebka
annagebalska 08.03.2011 08:50
pycha
madi356 20.02.2011 16:14
ja też lubię takie pieczenie, smakuje na ciepło i na zimno:)
alaaa 18.02.2011 18:35
super bardzo lubię takie pieczenie
gacopierz23 09.02.2011 19:26
super do pieczywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak