Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle w orzechach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 30 dkg
jajko
mąka 1 łyżka
morele suszone 10 d
imbir kawałek
wino białe wytrawne 100 ml.
sól
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżka
orzechy włoskie 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle w orzechach

morele wsypać do miseczki i zalać połową wina,odstawić na 30min.kiedy owoce wchłoną alkohol pokroić je w paseczki,piersi opłukać i pokroić w poprzek włókien na plasterki i rozbić lekko tępą stroną noża,oprószyć solą i pieprzem i posypać z obu stron mąką,wbić jajko na talerz i rozkłócić,opruszone kotlety zanurzać w jajku a następnie w orzechach włoskich i kłaść na rozgrzany olej smażyć na złoty kolor z obu stron,zawinąć w folię aluminiową aby nie wystygły,imbir obrać i pokroić w cienkie plasterki,rozgrzać masło i wrzucić imbir,mieszając zrumienić,podlać pozostałym winem i mocno podgrzać,kotlety przełożyć na talerze przykryć paseczkami moreli i plasterkami imbiru w winie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.02.2012 10:57
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 06.05.2011 18:21
smaczne
MAR3STA 22.01.2011 15:35
pomysłowe sznycelki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak