Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina w zalewie piwnej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
piwo 1|2 litra
cebula 1 szt.
czosnek 3 ząbki
sos rybny 1 łyżki
miód 1 łyzki
ocet balsamiczny 1 łyżki
oliwa 4 łyżki
chili do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina w zalewie piwnej

Czosnek pokroić w talarki,cebulę drobno posiekać.Piwo połączyć z sosem rybnym,miodem i octem,dodać czosnek,cebulę i przyprawy,wymieszać,Wołowinę umyć i zalać przygotowaną marynatą ,na patelni obsmażyć dokładnie mięso z wszystkich stron,i stopniowo podlewać marynatą,dusić na średnim ogniu aż mięso stanie się miękkie,wołowina powinna rozpływać się w ustach,a sos powinien lekko zgęstnieć,.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.07.2012 09:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak