Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kost.
mąka 3 szkl.
cukier 1i1/2 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 1/2 szkl.
jabłka 1 kg.
żółtko jajek 3 szt.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z kruszonką

jabłka obrać i pokroić w kostkę następ-nie uprażyć z 1/2 szlanki cukru,mąkę z proszkiem do pieczenia i miękką margaryną wymieszać mikserem,dodać resztę cukru,żółtka i śmietanę wszystko wymieszać 1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę a resztą wyłożyć spód i boki tortownicy,na cieście ułożyć uprażone jabłka i posypać resztą ciasta pokruszonego w rękach,piec ok.45min.w temp.180st.jeszcze ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 15.10.2012 21:57
fajna słodkość
Wafelek2601 11.02.2012 09:56
nie ma to jak domowa szarlotka
IKrakowianka 02.12.2011 21:56
przepyszna
Robert10 05.06.2011 20:35
no właśnie
Grazyna0211 27.04.2011 10:31
szarlotka zawsze jest pycha
Danuta8 22.01.2011 17:16
pyszna
MAR3STA 22.01.2011 15:33
moja ulubiona!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak