Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z indyka i kukurydzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa gyros
cebula
ząbki czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z indyka i kukurydzy

1 kg filetu z indyka
przyprawa Gyros
2 średnie cebule (ok. 25 dag)
1 puszka kukurydzy
3 ząbki czosnku
koperek
przyprawa w płynie Maggi
sól
pieprz

Filet z indyka opłukać i pokroić w kostkę. Dodać przyprawę Gyros, wymieszać i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Następnie przełożyć na rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć przez około 30 minut. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i dodać do indyka. Razem wymieszać i dalej smażyć. Następnie dodać kukurydzę z puszki wraz z zalewą. Czosnek obrać, zmiażdżyć i dodać do indyka. Wszystko razem wymieszać i chwilę jeszcze podsmażyć. Dodać koperek. Przyprawić do smaku przyprawą w płynie Maggi, solą i pieprzem.

Potrawkę z indyka i kukurydzy podawać na gorąco z dużą ilością surówki np. z kapusty pekińskiej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak