Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z kurkami.

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
cebula czerwona 4 szt
wino czerwone 250 ml
bulion wołowy 1/2 szkl
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z kurkami.

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne , wlewamy oliwę i wstawiamy do piekarnika żeby się podgrzała.Wołowinę kroimy w kostkę posypujemy solą i pieprzem w wkładamy do naczynia - pieczemy przez 10 minut.
Cebule obieramy,kroimy w piórka i dodajemy do mięsa - pieczemy kolejne 5 minut.Po tym czasie wlewamy wino i bulion,przykrywamy naczynie i pieczemy przez 1,5 godz.Jeżeli sos odparuje dolewamy wodę.Następnie dodajemy kurki i pieczemy ok.25 minut.
Potrawę można posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.03.2014 07:17
pysznie podana
Ada-Gaba 03.10.2013 07:36
świetne połączenie
Motorek 16.05.2013 09:17
coś dla mnie
ankaryba 16.05.2013 08:52
prawdziwa pychotka :-)
misia53 30.07.2012 17:53
uwielbiam kurki i wszystko co z nimi jest....tylko rzadko je mam.....
kuklik 02.12.2011 08:46
szkoda że wołowina taka droga
anemon 08.10.2011 15:49
Bardzo lubię wszelkie potrawy przygotowywane w piekarniku. Połączenie wołowiny z kurkami.
barbara11561 01.05.2011 22:00
Bardzo smaczne:)
MAŁY 08.03.2011 08:46
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak