Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki cielęce w sosie własnym

5.0
(95)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
marchewka 2 sztuka
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 sztuka
cielęcina bez kości 0,5 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki cielęce w sosie własnym

Mięso kroimy w plastry, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na patelni i smażyć mięso by się przyrumieniło, później podlewamy trochę wodą i dusimy pod pokrywką. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i dusimy na małym ogniu aż będą miękkie. Wody dolewamy tyle ile chcemy sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak