Bitki cielęce w sosie własnym

Bitki cielęce w sosie własnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    2 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cielęcina bez kości

    0,5 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w plastry, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na patelni i smażyć mięso by się przyrumieniło, później podlewamy trochę wodą i dusimy pod pokrywką. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i dusimy na małym ogniu aż będą miękkie. Wody dolewamy tyle ile chcemy sosu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat