Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa 30 dag
cebula 2 szt
słonina 10 dag
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
sól do smaku
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z kiełbasą

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni stopić słoninę, dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną w krążki kiełbasę, lekko usmażyć. Do naczynia żaroodpornego wsypać połowę ziemniakow, dodać cebulę z kielbasą, przykryć resztą ziemniaków, posypać papryką i tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości. Podawać z kefirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.11.2012 18:19
Pyszne i do syta. Lubię takie dania.
gacopierz23 08.09.2012 21:37
kaloryczne, ale warto zjeść
Motorek 19.06.2012 00:10
smaczny obiadek
Iwona51
Iwona51 28.10.2011 09:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak