Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 940 dkg
cukier 1 łyżka
sól 2 łyżeczki
masło 3 łyżki
mleko letnie 0,5 szklanki
woda letnia 1,5 szklanki
drożdże 24 g
cebula 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułe

Wymieszać mleko, wodę, cukier, sól i masło. Z Drożdży zrobić rozczyn po czym po wyrośnięciu wymieszać z mąką. Dodać do mąki mleko wymieszane z pozostałymi składnikami oraz podsmażoną drobno posiekaną cebulkę. Wyrobione ciasto odstawić do podwojenia objętości. Formować bułeczki i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. Przed upieczeniem naciac na wierzchu i posmarowac jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec około 15-20 minut w 200 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak