Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiet z płuckami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płucka 20 dkg
sól do smaku
jajko 1 sztuka
olej do smażenia do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiet z płuckami

Ciasto na naleśniki (znajdziecie u mnie w przepisach)

Płucka gotujemy , mielimy przez małe oczka dodajemy pieprz,sól , jajko.
Dobrze mieszamy i nakładamy po trochę na naleśniki , zawijamy .

Na rozgrzaną patelnie z olejem kładziemy zawinięte krokiety i smażymy z oby dwóch stron po 2-3min.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 01.02.2012 14:45
Może i to coś dobrego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak