Pani Walewska

Pani Walewska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • margaryna

    20 dag
  • cukier puder

    10 dag
  • orzechy włoskie

    20 dag
  • jaja

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • powidła

    1 słoiczek
  • polewa z białek czekolady

    1 opakowanie
  • krem do karpatki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść mąkę z cukrem pudrem, żółtkami, proszkiem do pieczenia i margaryną.Ciasto podzielić na 2 części.Każdą część rozwałkować, posmarować powidłami a następnie pianą z białek. Na koniec posypać orzechami.Piec 15-20 min. w temp.190-200 stopni C. Przygotować krem karpatka, przełożyć nim placek i na wierzch polać polewą z białej czekolady.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (80)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jastinka

16.04.2012 16:36
świetne

Ewa104

19.10.2011 16:43
Elegancko wygląda. Nazwa pasuje jak ulał.

maciek7

26.09.2011 21:37
moje ulubione, rewelacja

czekoladka_m

15.07.2011 12:52
Robię dokładnie takie samo. Pychota!!

Tomek13

10.07.2011 00:01
ciekawe

Jastinka

29.06.2011 22:49
świetne

novita23

11.05.2011 11:22
dobre

Kopiko1983

08.05.2011 06:14
Przepyszne!

gusia1000

24.04.2011 11:36
Znakomite ciasto.

Monika192

10.03.2011 13:04
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat