Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z polewą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki pszenna 2 szklanki
margaryna 125 gram
jajko 4 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżki
margaryna 2 łyżki
mleko 2 łyżki
Polewa: 75 gram
czekolada gorzka 75 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z polewą

Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy po jednym jaju, kakao, wsypujemy proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy na gładką masę. Blaszkę o wymiarach 21 x 26 cm smarujemy tłuszczem i wylewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika w temperaturze 180 C na około 50 minut. W małym garnuszku wkładamy składniki na polewę i gotujemy na małym ogniu, aż do momentu rozpuszczenia wszystkich składników. Gdy ciasto ostudzimy rozprowadzamy na wierzchu ciasta gorącą polewę, po czym odstawiamy do schłodzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 07.04.2011 11:19
super
agata1722
agata1722 28.03.2011 21:31
lubię
novita23 28.01.2011 21:03
moje ulubione
patusia 22.01.2011 00:49
Apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak