Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 250 g
jaja 3
cukier puder szkl
budyń śmietankowy 2
mleko do budynia
jabłko winne 1,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z budyniem

Z maki, proszku, jajek, masła i cukru pudru wyrobić ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część dać na blachę i na to układać obrane i pokrojone jabłka. Budyń ugotować na mleku i gorący wyłożyć na jabłka. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 45 minut w temperaturze 170

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 22.01.2011 08:15
wspaniała uwielbiam szarlotki bo są takie proste w przygotowaniu
agnieszka214 22.01.2011 06:50
mniam
jolita 22.01.2011 01:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak