Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka panierowana z ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 1,2 kg
jaja 2
rama paczka
cytryna 1,5
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
ziemniaki kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka panierowana z ziemniakami

filet obłożyć pokrojoną w plastry cytryną i pozostawić zawinięty w papier na około 3 godziny. Następnie zebrać cytrynę, a rybę posolić. Większe kawałki podzielić na połowy. Jajka z solą, pieprzem, kucharkiem i ziołami roztrzepać w naczyniu. Do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą. Połowę margaryny roztopić na patelni. Kawałki ryby zamoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Wkładać na silnie nagrzany tłuszcz. Po upieczeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego i na każdy kawałek dać trochę masła. Podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.01.2011 19:37
też często daję taką rybkę
RenataZ-et 22.01.2011 16:15
Super taki obiadek!
Iwona51
Iwona51 22.01.2011 00:20
Dobre na obiad w piątek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak