Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawa węgierska

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 szt
olej 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
marchewka 2 szt
kapusta włoska 2 szkl
fasola szparagowa 1 szkl
papryka zielona 2 szt
pieczarki 2 szkl
pomidory 3 szt
sól do smaku
woda 5 szkl
sok pomidorowy 2 szkl
koperek 2 łyżki
mąka 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawa węgierska

Wszystkie warzywa obrać i pokroić ,udusić cebulę i czosnek w garnku na oleju z dodatkiem małej ilosci wody ,dodać paprykę,majeranek,marchewkę,kapustę i wodę,po czym gotować na małym ogniu przez 5 min,po tym czasie dodać pozostałe warzywa;pieczarki i sól,przykryć i gotować jeszcze przez parę min,na koniec dodać sok pomidoowy i zaprawić mąką i dusić jeszcze przez 20 min posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 23.02.2011 21:11
Musi być smaczne!!!
iga2 23.01.2011 10:47
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak