Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
żółtko jajek 2 sztuki
kefir 1 sztuka
cukier puder 1/2 szklanki
masło roślinne kostka 1/2 kostki
owoce 20 dag
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno.

Biszkopty namoczyć w mleku.
Żółtka, cukier i masło wymieszac.
Do tego dodawać po jednaj łyżeczce kefiru, do 10 łyżeczek.
Biszkopty ułożyć na dnie.
Ciasto o owoce powrzucać chaotycznie.
Galaretkę już gęstniejącą zalac wszystko w tortownicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.02.2011 09:35
pychotka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak