Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ PARYSKI

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
marchewka 2
por
Goździki całe Prymat 2
Liść laurowy suszony Prymat
tymianek
masło 2 łyżki
mąka 3 łyżki
żółtko jajek 2
śmietana 1 mała
natka pietruszki
sok z połowy cytryny
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól
bulion 1 mięsny
cielęcina 1 z łopatki

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ PARYSKI

Marchewkę oskrobać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, wbić w nią goździki. Por pokroić w plasterki. Mięso pokroić na kawałki, ugotować. Do mięsa dodać listki laurowe, tymianek oraz warzywa, dusić. Od uduszonego mięsa odlać wywar. Na patelni roztopić masło, dodać mąkę, dolać bulionu, szybko wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Żółtka rozmieszać z sokiem z cytryny oraz śmietaną, dolać do sosu, chwilkę zagotować. Mięso przełożyć na półmisek, polać sosem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 09.08.2011 22:42
fajny przepis
Margo1 24.01.2011 12:10
smaczne
IlajEM 21.01.2011 22:08
Ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak