Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szkl.
porcja rosołowa
włoszczyzna
sól
pieprz
śmietana 12% 1/2 op.
koncentrat pomidorowy 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

porcje rosołową umyć oczyścić włożyć do garnka wlać 2 litry wody i zagotować,odszumować i dodać pokrojoną i umytą włoszczyznę i przyprawy sól,pieprz,liśc laurowy oraz ziele angielskie pogotować 15min.wsypać opłukany ryż i ugotować,dodać koncentrat pomidorowy ponownie zagotować i na koniec zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 09.03.2014 12:57
bardzo lubię pomidorową
Wafelek2601 11.07.2011 00:15
pyszna ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak