Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Walentynkowe Serduszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
truskawki 500 gram
galaretka truskawkowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowe Serduszka

Z ciasta francuskiego wyciać serca. Z pozostalosci ciasta zrobić rulon i ulozyc na sercach jako rant. Zeby serca byly plaskie po upieczeniu, wstawiajac je do piekarnika przekuwamy je w kilku miejscach widelcem. Pieczemy ok 15 minut w 220 stopniach. Gdy ciasteczka nam ostygna smarujemy je delikatnie marmolada, ukladamy pokrojone truskawki i zalewamy lekko stezona galaretka. Można udekorować bita smietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 28.01.2012 22:08
?wietne
iga2 06.11.2011 16:57
fantastyczne
Magdalena80 20.05.2011 23:50
świetnie wyglada
grazia1 22.03.2011 19:30
super przepis
alaaa 17.03.2011 19:33
fajne
accee 21.01.2011 21:24
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak