Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w piwie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 80 dag
jabłka 3 szt
cebula 20 dag
morele suszone 5 dag
piwo 1 szklanka
musztarda 2 łyżki
miód 2-3 łyżki
olej 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
kminek 1 łyżeczka
sól 3 szczypty
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w piwie.

Żeberka pokroić na porcje.
Natrzeć kminkiem, pieprzem i solą.
Odstawić na około pół godziny.
Żeberka obsmażyć na oleju
Podlać 1 szklanką piwa i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Jabłka pokroić na cząstki, cebulę obrać pokroić, lekko podsmażyć.
Do cebuli dodać jabłka.
Żeberka posmarować musztardą i miodem.
Włożyć do naczynia żaroodpornego.
Obłożyć wokół jabłkami i cebulą.
Jabłka też posmarować musztarda i miodem.
Nagrzać piekarnik do 200 stopni i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 18.11.2012 23:47
mniammmm mniam|!!;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak