Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO WOŁOWE Z GRZYBAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg.
cebula 5 sztuk
pieczarki 1/2 kg.
limonka 1/2 sztuki
mąka 1 łyżka
masło 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl.
musztarda 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO WOŁOWE Z GRZYBAMI

Limonkę sparzyć, pociąć na plastry a następnie pokroić na połówki. Grzyby pokroić na plastry, cebulę na krążki.
Cebulę usmażyć na maśle,dodać pieczarki a na koniec limonkę, dusić ok. 10 min. Mięso pokroić w średniej wielkości kawałki, usmażyć na rozgrzanym oleju, co jakiś czas zamieszać. Zdjąć z ognia i przyprawić solą i pieprzem, połączyć z grzybami, cebulą i limonką. Pozostałe masło roztopić, dodać do niego mąki, wymieszać, dodać śmietanę z musztardą, przyprawić, wymieszać, zagotować. Mięso z grzybami, cebulą i lionką wyłożyć na półmisek, polać sosem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 18.11.2012 23:47
swietnbe;)
hastalavista 10.02.2012 16:06
fajny pomysł na obiad
Margo1 24.01.2011 12:07
smaczne , na dodatek z grzybami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak