Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
koncentrat pomidorowy 1 szt
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
kostka rosołowa 2 szt
papryka mielona szczypta
Liść laurowy suszony Prymat szczypta
ziele angielskie szczypta
marchew 2 szt
ziemniak 5 szt
olej do smażenia szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

1. Mięso umyć, pokroić w niedużą kostkę, usunąć żyłki i tłuszcz. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podobnie obie papryki, ziemniaki kroimy w łódki, marchew ścieramy na tarce na dużych oczkach.
2. Mięso podsmażyć na tłuszczu, przełożyć do większego garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i czosnek, posypać słodką papryką i zaraz zalać gorącym bulionem (aby nie przypalić papryki).
3. Dołożyć mięso, liść laurowy, ziele angielskie i wszystko razem gotować na wolnym ogniu ok. 1 lub 1,5 godz. aż mięso będzie miękkie.
4. Miniej więcej w połowie gotowania (po ok. 40min) dołożyć pokrojoną paprykę. Zaprawić koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 28.01.2011 08:57
świetnie wygląda
Agnieszka172 24.01.2011 14:44
pycha, lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak