Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik kartoflany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ok 1 kg
cebula 2 szt
pieczarki 60 dag
masło
jajko ugotowane na twardo 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
śmietana gęsta 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kartoflany

Kartofle ugotować na półtwardo. Cebulę i pieczarki pokroić, przesmażyć na połowie masła, odparować. Jajka posiekać. Śmietanę, jajka i połowę natki wymieszać z pieczarkami, przyprawić do smaku. Kartofle pokroić w plastry. Formę do zapiekania natłuścić, ułożyć warstwę kartofli, farsz z pieczarek i warstwę kartofli, posypać wiórkami masła i zapiec około 15 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posypać resztą natki. Można również dodać kurczaka np. z rosołu pokrojonego w kawałeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak