Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kartofle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kartofle srednie 10 szt
mąka 1 łyżka
kminek
kolendra
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kartofle

Obrane opłukane kartofle kroimy w grube plastry. Gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wrzącej wodzie. Ostrożnie wyjmujemy łyżką cedzakową osuszamy. Smarujemy z obu stron olejem, obtaczamy w mące wymieszanej ze szczyptą soli. Posypujemy kminkiem i kolendrą. Układamy na natłuszczonej blasze albo grillu. Pieczemy , aż się zrumienią z obu stron. Super jako dodatek do mięs, ale i jako samodzielna przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak