Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

węgorz z porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony węgorz 40 dag
por 2 szt
marchew 1/2 szt.
koper
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sok z cytryny
śmietana 1/2 szklanki
masło 1 łyzka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: węgorz z porem

Kawałki porów i marchewkę zalać 1,5 szklanki zimnej wody i zagotować, dodać jarzynkę, pieprz, sół i gotować aż pory będą półmiękkie, wyjąć i dodać sok z cytryny. Mąkę przesmażyć na maśle i dodać wywar z warzyw i śmietanę, gotować kilka minut. Sos doprawić solą i dodać posiekany koperek. Kawałki węgorza podawać z porami i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak