żółty ser

żółty ser

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    1 kg
  • mleko

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotować na małym ogniu ok. 20 minut. jak rozżednie i osiądzie na dnie odcedzić przez sito. Włożyć ten ser do czystego garnka i posolić do smaku dodać niepełną łyżeczkę sody i 1 żółtko- szybko wymieszać bo gęstnieje. Gorącą masę przełożyć do foremki i pozostawić do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

26.07.2011 06:29
lubię takie serki, nieraz robię z twarogu smażony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat