Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos chrzanowy do wedlin

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko wedlug uznania
majonez 3-5 lyzki
chrzan świeżo starty 1-4 lyzeczki
gęsta śmietana 0-1 szkl
cukier puder 0-2 lyzeczka
szczypiorek posiekany 1 lyzeczki
sok z cytryny 1 lyzki
sól do smaku
natka pietruszki 1 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: sos chrzanowy do wedlin

jajka gotujemy na twardo,studzimy,obieramy i wyjmujemy zoltka.Dokladnie rozcieramy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
Bialka,natke pietruszki i szczypiorek drobno kroimy.Dodajemy majonez,smietane,chrzan,mieszamy.Doprawiamy sola i pieprzem.Podajemy do wedlin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 03.08.2010 16:16
bardzo lubię takie sosy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak