Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso bez kości 1/2 kg
wino białe 1 szkl
smalec 2 łyżki
mąka 1 łyżka
czosnek 1 zabek
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe w winie

Mięso pokroić na plastry, zbić tluczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu, obrumienić mięso i zeszklić posiekaną cebulę, włożyć do rondla, podlać winem, i dusić pod przykryciem około 30 minut. Z pozostałego smalcu i mąki zrobić zasmażkę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, dodać do sosu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i rozgniecionym czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.07.2013 20:06
Aromatyczne.
gacopierz23 01.09.2012 17:23
smaczne
m1monika 31.05.2012 11:48
super!!!
Ada-Gaba 28.03.2012 06:46
pyszne
ben-ka 26.10.2011 12:43
Czasami używam wina do potraw,smak mają pyszny!
pigila
pigila 11.05.2011 21:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak