Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puree ziemaniczano- czosnkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 300 g
czosnek 1-2 szt
liście kapusty 1-2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: puree ziemaniczano- czosnkowe

ziemniaki umyć nast obrać, gotować z czosnkiem oraz z liściem kapusty dodać sól wraz z liściem laurowym,gotować do miękkości, odcedzić ziemniaki czosnek wyrzucić tj kapustę nie są juz potrzebne, następnie ziemniaki blenderujemy dodając śmietankę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak