Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
kapusta włoska 1 szt
cebula 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
smalec 2 łyżki
jajko 2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem

Kapustę obgotować w osolnej wodzie kilka minut, wyjąć i rozebrać liście. Cebule drobno poszatkować , zeszklić na smalcu. Mięso połaczyć z cebulą, dodać jajka, bułkę tartą, przyprawić do smaku, solą i pieprzem, wymieszać. Przygotowane nadzienie ułożyć na liściach kapusty, zakładać boki do środka i zwijać, Gołąbki ułożyć w rondlu, oprószyć sola, pieprzem, skropić przyprawą maggi, podlać wodą i udusić do miekkości. Do sosu dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.11.2012 19:07
Ja zawsze robię z ryżem albo kaszą gryczaną.
gacopierz23 30.08.2012 15:00
pracochłonne, ale moje ulubione danie
Iwona51
Iwona51 19.10.2011 09:50
smaczne
Monika193
Monika193 24.08.2011 21:05
miałam dzisiaj robić, ale nie zdążyłam
Dorota59 30.03.2011 12:17
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak