Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz z patelni z ratatoulle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filety z leszcza 2szt 120g
pomidory 3szt

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz z patelni z ratatoulle

Piekarnik nagrzej do bardzo wysokiej temp.ok 230c
Bakłażany pokrój w cienkie plastry pomidory bez skórki w grubą kostkę cukinie 2szt w cienkie plastry 2 średnie czerwone ostre papryki grubo pokrojone 1 czerwona cebula pokrojona w pióra. Do żaroodpornego naczynia włóż pomidory bakłażany cukinię paprykę cebule i polej oliwą dokładnie wymieszać piec bez przykrycia prze 20min mieszając aż warzywa się zrumienią posyp czosnkiem posiekanymi ziołami bazylią i oregano. Ok 200g warzyw zmiksować z oliwą z oliwek przykryć żeby nie ostygły Na rozgrzanej patelni smażyć filety opruszone solą i pieprzem ok 2 min z każdej strony przetarte ratatoullie ułożyć na talerzu na wierzchu położyć warzywa rybe i świerzy szpinak

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 12.05.2012 22:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak